Blikschade

Blikschade auto repareren

Met blikschade bedoelen we alle schade aan het plaatwerk (ook wel carrosserie) van de auto. Deze schade ontstaat vaak door een kleine aanrijding met een andere weggebruiker, of als je ergens tegenaan rijdt, zoals een paaltje. Bij deze schade raakt het plaatwerk vervormd en kan dit worden hersteld. Weijer autoschade kan vrijwel altijd blikschade aan jouw auto repareren.

Is blikschade aan mijn auto repareren noodzakelijk?

Bij blikschade is alleen het plaatwerk beschadigd, en niet de onderdelen die er onder zitten. Als jouw auto nog goed rijdt, de lampen het doen, er niets mechanisch of elektrisch beschadigd en het verbogen plaatwerk niets blokkeert, mag je doorrijden met de schade. Of het mooi is, is een tweede.

Maar het kan zijn dat door verbogen of ontbrekende stukken plaatwerk, andere onderdelen van je auto kwetsbaar zijn omdat ze niet zijn beschermd. Ook kan roest ontstaan aan je plaatwerk als de lak beschadigd is met de deuk. Daarom is het wel aan te raden niet te lang door te rijden.

Klanten ervaringen

Topbedrijf afspraak is afspraak !!
Altijd een mooie glans …kortom een buitenkans !!

Jan de Vries – Leeuwarden

Blikschade door een ongeluk

Als je schade ontstaan is door een aanrijding met een andere auto, moeten jij en de andere partij beide een schadeformulier invullen. Als jij het ongeluk hebt veroorzaakt, maar ook als je aangereden bent. Door het schadeformulier goed en volledig in te vullen, is alles duidelijk voor de verzekering. Beide formulieren moeten door beide partijen ondertekend worden. Twijfel je of kom je er niet uit? Teken dan nog niet. We helpen je graag. Hiervoor kun je ons bellen op 058-2886086.

Blikschade bij een eenzijdig ongeval

Wanneer je zelf schade hebt veroorzaakt aan je eigen auto zonder dat daar een andere partij bij betrokken is, noemen we een eenzijdig ongeval. Deze schade kan je dit claimen bij de verzekering als je all-risk verzekerd bent. Ook hiervoor moet je een schadeformulier invullen. Maar dit is niet verplicht en ook niet in alle gevallen verstandig. Als je schade claimt, val je terug in schadevrije jaren en stijgt je premie. Bij een klein ongeval kan dit je meer kosten op termijn dan de reparatie zelf. Ook hierbij adviseren we je graag, neem ook daarvoor contact met ons op.

Hoe wij blikschade aan jouw auto repareren

Onder welke omstandigheden jouw auto blikschade heeft gekregen, maakt voor de reparatie niet uit. Dit gaat op verschillende manieren, afhankelijk van hoe groot en op welke plek de schade zich bevindt.

Mogelijk kunnen we uitdeuken zonder spuiten, dit is een veelgehoorde term. Dit kan gunstig zijn omdat het kostenbesparend is als we niets hoeven te spuiten. Uitdeuken zonder spuiten kan alleen als de lak van je auto onbeschadigd is.

Heb je een kleine deuk, bijvoorbeeld doordat je tegen een paaltje bent gereden? Dan kunnen we spotrepair toepassen, hierbij behandelen we een zo klein mogelijk oppervlak door deze te schuren of plamuren, en vervolgens te spuiten en polijsten.

Heb je grotere schade? Dan kan het zijn dat we onderdelen vervangen, dit kan met nieuwe onderdelen, maar ook met tweedehands onderdelen. Afhankelijk van jouw budget en wensen.

Hoeveel kost blikschade repareren?

Wil jij blikschade aan je auto repareren en wil je weten wat dit kost? Dit is erg afhankelijk van hoe groot de schade is en welke methodes we moeten toepassen. We sturen je graag een offerte aan de hand van foto’s. App foto’s van de totale schade, en details naar 058-2886086 en we nemen snel contact met je op. Je kunt de foto’s ook hier op onze site insturen.

Bij Weijer autoschade in Leeuwarden hebben we al meer dan 50 jaar en drie generaties lang ervaring met blikschade aan auto’s repareren. Bovendien zijn we gecertificeerd bij onder andere FOWCA. Daarom durven wij te zeggen dat wij jouw auto kundig kunnen repareren. Alle auto’s van klassiekers tot elektrische auto’s kunnen bij ons terecht. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Over Weijer Autoschade

Bij Weijer Autoschade in Leeuwarden kun je terecht voor alle soorten autoschade. Of je nu kleine parkeerschade of een grote deuk in je auto hebt, onze medewerkers zorgen voor vakkundig schadeherstel van jouw voertuig. Restauratie van klassiekers of herstel van elektrische auto’s, van mini tot bakbus. Het maakt niet uit wat voor schade je hebt, Weijer Autoschade helpt je weer op weg!

Wist u dat:

Wij al 3 generaties specialist zijn in schadeherstel?

Met ons eigen schade-fotoservice u snel meer weet?

Wij ook voor vervangend vervoer kunnen zorgen?

Schade soms al in 1 dag hersteld kan worden?

Back to top