Koplampen herstellen Leeuwarden

Koplampen herstellen in Leeuwarden

Van sommige auto’s worden de koplampen door de jaren heen dof. Dit is niet alleen lelijk, maar kan op termijn ook zorgen voor verminderd zicht. Weijer Autoschade in Leeuwarden kan jouw koplampen vakkundig herstellen zodat ze er weer glashelder uitzien.

De meeste koplampen zijn van plastic, dit oxideert door de jaren heen. Dit is hetzelfde wat gebeurt met bijvoorbeeld stadionstoeltjes en plastic glijbanen, die verbleken ook. Daarnaast brengen opspattende steentjes en takken beschadigingen aan waardoor het plastic sneller wordt aangetast.

koplampen herstellen leeuwarden

De nadelen van doffe koplampen

Doffe koplampen zijn niet alleen lelijk, maar kunnen ook gevaarlijk worden! Meestal begint de slijtage aan de bovenkant van de koplamp en kruipt het langzaam naar beneden.

Op een gegeven moment heeft de slijtage de hoogte van de lampenpitten bereikt en zorgt dit er voor dat andere weggebruikers verblind kunnen worden. Dit komt omdat de vorm van de koplamp zo gemaakt is, dat het licht in een bepaalde richting wordt gestraald. Als ze dof worden, werkt dit effect niet en gaat het licht alle kanten op. Daarom kan je auto hierop worden afgekeurd tijdens de APK keuring.

Zelf hobbyen is de moeite niet waard

Op internet gaan een aantal trucjes rond om je koplampen zelf weer helder te maken, van tandpasta en WD40 tot in azijn weken. De meeste van deze trucjes hebben of een zeer tijdelijk effect, of werken niet tot nauwelijks.

Het doffe plastic zal toch echt opgeschuurd moeten worden om het gewenste effect te krijgen zodat de koplampen weer helder zijn en dat ook blijven.

Professioneel koplampen laten polijsten

Als je de huis-tuin-en-keuken middeltjes laat staan en een speciale poetsset aanschaft, kun je zelf proberen om je koplampen op te poetsen. Als je hier de tijd voor neemt, je goed inleest en instructies goed volgt, kun je een prima resultaat behalen.

Alleen, als je het niet vakkundig aanpakt kun je je koplampen ook nog meer beschadigen. Heb je geen zin in dit risico? Dan kun je bij ons terecht. Bij Weijer autoschade hebben we alles in huis om jouw koplampen vakkundig en snel te polijsten zodat ze weer als nieuw blinken.

Wat kost koplampen herstellen bij Weijer Leeuwarden?

Dat koplampen polijsten goedkoper is dan een complete koplampunit vervangen, mag duidelijk wezen! Bel ons eventjes of vul het contactformulier in en we sturen je snel een prijsopgave voor het polijsten van jouw koplampen bij ons in Leeuwarden. Je hele auto weer laten stralen? Informeer ook naar autopoetsen!

Wij zijn een echt familiebedrijf! Al 50 jaar en 3 generaties Weijer houdt zich bezig met ons autoschadebedrijf in Leeuwarden. Bij ons kun je terecht voor kundig en eerlijk schadeherstel. We denken graag met je mee over hoe we jou weer tevreden op weg kunnen helpen.

offerte
Of bel NU 058-2886086

Klanten ervaringen

Afgelopen dinsdag de auto laten repareren, hele prima zaak, met prima prijzen! Erg tevreden!

Reinier Leenstra

Wist je dat:

starsWij al 3 generaties
specialist zijn
in schadeherstel?

photo
Je met onze
schade-fotoservice
snel meer weet?

autoWij ook voor
vervangend vervoer
kunnen zorgen?

clock
Schade soms al
in 1 dag hersteld
kan worden?

nog-meer-weijerWeetjes

Back to top