Methodes bij kleine schadegevallen

Methodes bij kleine schadegevallen

Heb je kleine beschadigingen aan je voertuig? Geen probleem. Bij Weijer Autoschade in Leeuwarden kun je ook terecht met je kleine autoschade en hebben we verschillende methodes bij kleine schadegevallen. Door gebruik te maken van deze methodes zullen de kosten voor het herstellen van uw autoschade beperkt worden.

Om welke kleine schadegevallen gaat het?

Niet alle kleine schadegevallen kunnen met behulp een van deze methodes worden verholpen. Op deze pagina vind je een korte beschrijving van de bij Weijer Autoschade gehanteerde methodes.

Methode 1: potrepair

Wanneer er een deel van de oppervlakkige beschadiging is, bijvoorbeeld de hoek van je voorbumper, dan kan dit worden verholpen met behulp van spotrepair. Bij spotrepair wordt het te herstellen oppervlak zo klein mogelijk gehouden. De beschadiging wordt geschuurd en, indien nodig, geplamuurd. Vervolgens wordt dit deel gespoten en gepolijst tot de beschadiging niet meer zichtbaar is.

Methode 2: Polishing

Polishing -oftewel polijsten- wordt gebruikt om hele oppervlakkige lakbeschadigingen te verhelpen. Voorbeelden hiervan zijn lichte krassen of kleine ‘putjes’ in de lak. Bij het polijsten wordt een speciaal poetsmiddel gebruikt waardoor de glans van de lak weer hersteld wordt.

Methode 3: Kunststof reparatie

Voor het repareren van kunststof delen, bijvoorbeeld wanneer hier een scheur in zit, zijn verschillende reparatiemogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor verlijmen, lassen en nieten. Afhankelijk van de soort beschadiging wordt dan de meest geschikte optie gekozen.

Methode 4: Restyling

Restyling is het uitdeuken van een auto zonder de lak te beschadigen. Heb je bijvoorbeeld vervelende parkeerdeukjes in je portier? Dan kan restylen een goede optie zijn voor het herstellen van je autoschade. Bij restylen wordt de deuk van binnenuit vlak gedrukt . Wanneer dit niet mogelijk is kan er een hulpstuk op de deuk gelijmd worden. Dit hulpstuk helpt de deuk eruit te trekken. Zo kunnen wij je kleine deukjes gemakkelijk uitdeuken zonder lakschade aan te richten en hoeft het niet overgespoten te worden. Dit bespaart je aanzienlijk in kosten.

Vragen over onze methodes bij kleine schadegevallen?

Heb je andere vragen met betrekking tot methodes bij kleine schadegevallen? Neem contact met ons op en we zullen ons uiterste best doen om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Van oldtimers tot de modernste auto’s; niks is ons te gek met inmiddels meer dan 50 jaar ervaring. Wanneer je ervoor kiest om je kleine schadegevallen bij Weijer te laten herstellen word je op korte termijn geholpen. Bij Weijer Autoschade willen we je zo snel mogelijk weer de weg op helpen.

vraag
Bellen mag ook: 058-2886086

Back to top