Methodes bij kleine schadegevallen

Voordelige alternatieven

Heeft u kleine beschadigingen aan uw voertuig? Geen probleem. Bij Weijer Autoschade in Leeuwarden kunt u ook terecht met uw kleine autoschade. Voor het schadeherstel van voertuigen met kleine schade zijn een aantal methodes beschikbaar. Door gebruik te maken van deze methodes zullen de kosten voor het herstellen van uw autoschade beperkt worden. Let wel op, want niet alle autoschade kan met behulp een van deze methodes worden verholpen. Op deze pagina vindt u een korte beschrijving van de bij Weijer Autoschade gehanteerde methodes.

Spotrepair

Wanneer u een oppervlakkige beschadiging heeft, aan bijvoorbeeld de hoek van uw voorbumper, dan kan dit worden verholpen met behulp van spotrepair. Bij spotrepair wordt het te herstellen oppervlak zo klein mogelijk gehouden. De beschadiging wordt geschuurd en, indien nodig, geplamuurd. Vervolgens wordt dit deel gespoten en gepolijst tot de beschadiging niet meer zichtbaar is.

Polishing

Polishing -oftewel polijsten- wordt gebruikt om hele oppervlakkige lakbeschadigingen te verhelpen. Voorbeelden hiervan zijn lichte krassen of kleine ‘putjes’ in de lak. Bij het polijsten wordt een speciaal poetsmiddel gebruikt waardoor de glans van de lak weer hersteld wordt.

Kunststof reparatie

Voor het repareren van kunststofdelen, bijvoorbeeld wanneer hier een scheur in zit, zijn verschillende reparatiemogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor verlijmen, lassen en “nieten”. Afhankelijk van de soort beschadiging wordt dan de meest geschikte optie gekozen.

Restyling

Restyling is het uitdeuken van een auto zonder de lak te beschadigen. Heeft u bijvoorbeeld vervelende parkeerdeukjes in uw portier? Dan kan restylen een goede optie zijn voor het herstellen van uw autoschade. Bij restylen wordt de deuk van binnenuit vlak gedrukt . Wanneer dit niet mogelijk is kan er een hulpstuk op de deuk gelijmd worden. Dit hulpstuk helpt de deuk eruit te trekken. Zo kunnen wij uw kleine deukjes gemakkelijk uitdeuken zonder lakschade aan te richten en hoeft het niet overgespoten te worden. Dit bespaart u aanzienlijk in kosten.

vraag
Bellen mag ook: 058-2886086

Back to top