Bumperschade

Bumperschade herstellen in Leeuwarden

Schade aan de voor of achterbumper komt vaak voor. Je raakt een paaltje, er rijdt iemand met zijn trekhaak tegen je aan, of je krijgt schade door steenslag. Kleine cosmetische schade is niet erg om mee door te rijden. Maar de bumper van je auto heeft een belangrijke functie: hij vangt klappen op en is daarmee erg belangrijk voor de veiligheid. Als je een ongeluk krijgt met een kapotte bumper kan het zijn dat de schade erger is dan hij anders zou zijn, voor jezelf en voor andere weggebruikers zoals voetgangers of fietsers. Daarom is het belangrijk om grote bumperschade te herstellen.

Schade aan kunststof bumpers herstellen

Bumpers zijn tegenwoordig bijna altijd gemaakt van kunststof. Hier worden verschillende materialen voor gebruikt zoals ABS of polyester. Het voordeel is dat de auto hierdoor licht blijft. Bovendien wordt er bij nieuwe en luxere auto’s veel rijhulptechniek in gestopt zoals sensoren en camera’s. Daarom is er specialistische kennis nodig is om bumperschade te herstellen bij deze auto’s. Het kan ook zijn dat bij bepaalde nieuwe, luxe uitgevoerde auto’s het door de fabrikant verplicht gesteld wordt om de bumper compleet te vervangen, om de functionaliteit en daarmee veiligheid van de rijhulptechniek te garanderen.

Alleen bij oude auto’s zijn de bumpers nog van staal gemaakt. Ook stalen bumpers kunnen wij repareren.

Klanten ervaringen

Topbedrijf afspraak is afspraak !!
Altijd een mooie glans …kortom een buitenkans !!

Jan de Vries – Leeuwarden

Methodes om bumperschade te herstellen

Kleine deukjes, ongeveer zo groot als een muntstuk, kunnen vaak hersteld worden met de methode uitdeuken zonder spuiten. Deze methode is kan in een dag klaar zijn en is een betaalbare optie.

Heb je een kras in je bumper, dan kan deze soms door middel van spotrepair worden hersteld, waarbij de kras wordt gespoten en gepolijst. Is de kras groot, of zijn er veel krassen, dan kan het zijn dat het hele onderdeel wordt gespoten.

Zit er een grote deuk of scheur in je bumper, dan moet de bumper gerepareerd worden, dit doen we door een stuk uit de bumper te frezen, en deze vervolgens met het juiste materiaal en volgens de geldende richtlijnen te lassen. Vervolgens wordt de bumper geschuurd en gespoten zodat hij als nieuw lijkt en je weer veilig met je auto de weg op kan.

Kosten bumperschade herstellen

De kosten om bumperschade te herstellen zijn afhankelijk van de grootte van de schade en de herstelmethodes die we moeten toepassen. We kunnen aan de hand van een foto een prijsopgave doen. App hiervoor je foto’s naar 058-2886086 of stuur je foto’s hier op de site in.

Weijer helpt je veilig op weg

Bij Weijer autoschade hebben we drie generaties kennis in huis. Ook blijven we altijd up to date om de nieuwste auto’s te mogen herstellen volgens de richtlijnen van de fabrikant. Bovendien zijn we aangesloten bij FOWCA en autoschade herstel groep. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat jouw auto weer zo goed als nieuw is.

Over Weijer Autoschade

Bij Weijer Autoschade in Leeuwarden kun je terecht voor alle soorten autoschade. Of je nu kleine parkeerschade of een grote deuk in je auto hebt, onze medewerkers zorgen voor vakkundig schadeherstel van jouw voertuig. Restauratie van klassiekers of herstel van elektrische auto’s, van mini tot bakbus. Het maakt niet uit wat voor schade je hebt, Weijer Autoschade helpt je weer op weg!

Wist u dat:

Wij al 3 generaties specialist zijn in schadeherstel?

Met ons eigen schade-fotoservice u snel meer weet?

Wij ook voor vervangend vervoer kunnen zorgen?

Schade soms al in 1 dag hersteld kan worden?

Back to top