Verzekering en garantie

Je verzekering en garantie

Indien je het schadebedrag wilt laten betalen door je verzekeringsmaatschappij is het verstandig vooraf te kijken naar de hoogte van het bedrag en de wijze waarop de autoschade tot stand is gekomen.

Is de schade veroorzaakt door iemand anders en is deze tegenpartij bekend? Dan kun je te allen tijde de kosten bij de verzekeraar van de tegenpartij claimen. Dit komt omdat de WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering van de tegenpartij dit vergoedt. Zorg daarom dat je altijd het schadeformulier invult samen met de tegenpartij.

Wanneer je zelf verantwoordelijk bent voor het beschadigen van het voertuig en je bent niet casco/all risk verzekerd, dan zul je zelf het schadeherstel moeten betalen. Ben je wél casco/all risk verzekerd? Dan kun je altijd de herstelkosten door je verzekeraar laten uitkeren. Het is echter wel verstandig om eerst in te schatten wat reparatie zou kosten. Wanneer je de verzekeraar inschakelt bij schade door eigen schuld, zal je terugvallen op de bonus-malus lader, waardoor je maandelijkse premie omhoog gaat. In sommige gevallen kan het dus lonen om toch zelf de schade te betalen (bijvoorbeeld bij kleine schades).

Klanten ervaringen

Topbedrijf afspraak is afspraak !!
Altijd een mooie glans …kortom een buitenkans !!

Jan de Vries – Leeuwarden

De keuze voor een hersteller

De eerste ingeving bij het kiezen van een schadeherstelbedrijf, is meestal om een hersteller te kiezen die aangesloten is bij je verzekeraar. Dit is echter vaak niet verplicht. In veel gevallen mag je nog altijd zelf de keuze maken welk schadeherstelbedrijf je inschakelt. Als je voor Weijer autoschade kiest, kies je voor persoonlijke aandacht. We hebben altijd persoonlijk contact om de beste service te kunnen geven, we luisteren we naar je wensen en kijken samen naar de beste oplossing die past bij je situatie. Bij ons bent je altijd van harte welkom en staan we voor je klaar. Wil je een kijkje in onze werkplaats? Geen probleem! Als je verzekeraar niet bij ons aangesloten is, maar je wilt wel een persoonlijke behandeling, kunt u gewoon bij ons terecht. Neemt u in dat geval uw verzekeringspapieren mee?

Garantie op herstelwerkzaamheden

Weijer Autoschade is een FOCWA gecertificeerd bedrijf. Dit betekent dat u vier jaar garantie ontvangt op de herstelwerkzaamheden. U ontvangt hiervoor bij oplevering het FOCWA Automotive Garantiebewijs. Meer informatie omtrent FOCWA bedrijven kunt u vinden op focwa.nl.

Over Weijer Autoschade

Bij Weijer Autoschade in Leeuwarden kun je terecht voor alle soorten autoschade. Of je nu kleine parkeerschade of een grote deuk in je auto hebt, onze medewerkers zorgen voor vakkundig schadeherstel van jouw voertuig. Restauratie van klassiekers of herstel van elektrische auto’s, van mini tot bakbus. Het maakt niet uit wat voor schade je hebt, Weijer Autoschade helpt je weer op weg!

Wist u dat:

Wij al 3 generaties specialist zijn in schadeherstel?

Met ons eigen schade-fotoservice u snel meer weet?

Wij ook voor vervangend vervoer kunnen zorgen?

Schade soms al in 1 dag hersteld kan worden?

Back to top