Verzekering en garantie

Je verzekering en garantie

Indien je het schadebedrag wilt laten betalen door je verzekeringsmaatschappij is het verstandig vooraf te kijken naar de hoogte van het bedrag en de wijze waarop de autoschade tot stand is gekomen.

Is de schade veroorzaakt door iemand anders en is deze tegenpartij bekend? Dan kun je te allen tijde de kosten bij de verzekeraar van de tegenpartij claimen. Dit komt omdat de WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering van de tegenpartij dit vergoedt. Zorg daarom dat je altijd het schadeformulier invult samen met de tegenpartij.

Wanneer je zelf verantwoordelijk bent voor het beschadigen van het voertuig en je bent niet casco/all risk verzekerd, dan zul je zelf het schadeherstel moeten betalen. Ben je wél casco/all risk verzekerd? Dan kun je altijd de herstelkosten door je verzekeraar laten uitkeren. Het is echter wel verstandig om eerst in te schatten wat reparatie zou kosten. Wanneer je de verzekeraar inschakelt bij schade door eigen schuld, zal je terugvallen op de bonus-malus lader, waardoor je maandelijkse premie omhoog gaat. In sommige gevallen kan het dus lonen om toch zelf de schade te betalen (bijvoorbeeld bij kleine schades).

 

De keuze voor een hersteller

De eerste ingeving bij het kiezen van een schadeherstelbedrijf, is meestal om een hersteller te kiezen die aangesloten is bij je verzekeraar. Dit is echter vaak niet verplicht.

In veel gevallen mag je nog altijd zelf de keuze maken welk schadeherstelbedrijf je inschakelt. Als je voor Weijer autoschade kiest, kies je voor persoonlijke aandacht. We hebben altijd persoonlijk contact om de beste service te kunnen geven, we luisteren we naar je wensen en kijken samen naar de beste oplossing die past bij je situatie. Bij ons bent je altijd van harte welkom en staan we voor je klaar. Wil je een kijkje in onze werkplaats? Geen probleem! Als je verzekeraar niet bij ons aangesloten is, maar je wilt wel een persoonlijke behandeling, kunt u gewoon bij ons terecht. Neemt u in dat geval uw verzekeringspapieren mee?

offerte
Of bel NU 058-2886086

Garantie op herstelwerkzaamheden

Weijer Autoschade is een FOCWA gecertificeerd bedrijf. Dit betekent dat u vier jaar garantie ontvangt op de herstelwerkzaamheden. U ontvangt hiervoor bij oplevering het FOCWA Automotive Garantiebewijs. Meer informatie omtrent FOCWA bedrijven kunt u vinden op focwa.nl.

Klanten ervaringen

Topbedrijf afspraak is afspraak !!
Altijd een mooie glans …kortom een buitenkans !!

Jan de Vries – Leeuwarden

Wist u dat:

starsWij al 3 generaties
specialist zijn
in schadeherstel?

photo
Met ons eigen
schade-fotoservice
u snel meer weet?

autoWij ook voor
vervangend vervoer
kunnen zorgen?

clock
Schade soms al
in 1 dag hersteld
kan worden?

nog-meer-weijerWeetjes

Back to top