Parkeerschade herstellen

Parkeerschade herstellen

Auto’s lopen de meeste kleine schades op tijdens het inparkeren. Je slaat je deur tegen een muur of andere auto, parkeert nét te strak in en raakt iets met je spiegel, raakt bij het uitrijden een paaltje of je maakt met je sleutel, tas of iets anders een kras. En helemaal vervelend is het als de auto die naast je geparkeerd staan de schade veroorzaakt en de veroorzaker geen briefje achterlaat.

Al deze kleine schades rondom het inparkeren en geparkeerd staan van een auto noemen we parkeerschade. Dit kunnen ook schades zijn veroorzaakt door een motorrijder, fietser of voetganger. Maar liefst 40% van alle autoschades is parkeerschade. Bij Weijer Autoschade herstellen we parkeerschade aan jouw auto secuur en snel.

Klanten ervaringen

Topbedrijf afspraak is afspraak !!
Altijd een mooie glans …kortom een buitenkans !!

Jan de Vries – Leeuwarden

Wat moet je doen bij parkeerschade?

Kom je terug van het boodschappen doen en zie je dat er net iemand zijn deur tegen jouw portier slaat? Vul dan samen het schadeformulier in. Maak foto’s van de situatie en schade en noteer de contactgegevens en het kenteken.

Is er schade, maar zie je de dader niet? Kijk of de schade veroorzaakt is door het voertuig wat er naast staat. Als dat het geval is kun je het kenteken noteren.

Is parkeerschade verzekerd?

Als je schade aan je eigen auto veroorzaakt, kun je dit alleen claimen als je all-risk verzekerd bent. Echter moet je bij jezelf nagaan of je hier gebruik van wilt maken, na een claim gaat je maandpremie omhoog, en meestal is parkeerschade relatief goedkoop te repareren, zeker als de lak niet beschadigd is. Daarom loont het soms om parkeerschade te herstellen buiten de verzekering om. Lees daar hier meer over.

Heeft een ander de schade veroorzaakt, dan wordt dit betaald door de WA verzekering van de ander. Je moet dan wel weten wie de schade veroorzaakt heeft: je moet het zien, de beleefde “dader” heeft een briefje achterlaten, of een oplettende omstander heeft het kenteken genoteerd.

Is de dader van je parkeerschade onbekend? Doe dan aangifte bij de politie. Dan kun je nog een laatste poging doen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Je kunt bij dit fonds terecht voor schade veroorzaakt door een onbekend motorvoertuig. Er is echter wel een eigen risico van €250. Met deze check kun je zien of het zinvol is om aanspraak op te doen op dit fonds.

Hoe wij parkeerschade herstellen bij Weijer

Of er nu een tegenpartij bij betrokken is of niet, bij Weijer Autoschade kun je terecht voor goed herstel van parkeerschade. Hierbij kun je denken aan krassen en deukjes. Is de lak niet beschadigd? Dan maken we vaak gebruik van “uitdeuken zonder spuiten”. Kleine krassen herstellen we door middel van spotrepair zodat we maar een klein oppervlak hoeven te behandelen. Hele oppervlakkige krasjes en putjes kunnen soms door middel van polijsten worden verholpen.

Wat kost parkeerschade herstellen?

In de meeste gevallen kan bij het herstellen van parkeerschade gebruik worden gemaakt van herstelmethodes die relatief eenvoudig zijn. Hierdoor blijven de kosten zoveel mogelijk beperkt. Wil je een offerte? Kom langs met je auto bij ons in Leeuwarden aan de Zuiderkruisweg 10, of stuur foto’s van de schade via Whatsapp of email en we geven je zo snel mogelijk een offerte.

Hoe lang duurt parkeerschade herstellen?

In het geval van kleine schade kan herstel binnen een dag gedaan worden. Echter moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met drukte in onze werkplaats. Wil je weten wanneer we plek hebben om jouw auto te repareren? De snelste manier is in dat geval om ons even te bellen!

Weijer autoschade in Leeuwarden

Bij Weijer Autoschade willen wij je autoschade volledig en goed herstellen tegen een eerlijke prijs. We zijn een echt familiebedrijf dat 50+ jaar in Leeuwarden actief is. Samen willen wij ervoor zorgen dat jij als klant tevreden bent met het schadeherstel van je voertuig. Wij beschikken over een modern ingerichte werkplaats met de benodigde technische hulpmiddelen om je autoschade vakkundig te herstellen. Onze medewerkers worden opgeleid om ook de moderne auto kwalitatief te herstellen. Wil je meer weten over ons team, onze werkwijze en onze herstelwerkzaamheden? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn! Wij plaatsen geregeld updates over ons bedrijf.

Over Weijer Autoschade

Bij Weijer Autoschade in Leeuwarden kun je terecht voor alle soorten autoschade. Of je nu kleine parkeerschade of een grote deuk in je auto hebt, onze medewerkers zorgen voor vakkundig schadeherstel van jouw voertuig. Restauratie van klassiekers of herstel van elektrische auto’s, van mini tot bakbus. Het maakt niet uit wat voor schade je hebt, Weijer Autoschade helpt je weer op weg!

Wist u dat:

Wij al 3 generaties specialist zijn in schadeherstel?

Met ons eigen schade-fotoservice u snel meer weet?

Wij ook voor vervangend vervoer kunnen zorgen?

Schade soms al in 1 dag hersteld kan worden?

Back to top