Methodes bij roest en onderhoud

Oppervlakte roest

Bij oppervlakkige roest wordt de roest verwijderd door het deel kaal te borstelen. Vervolgens wordt het metaal behandeld met een roestwerend middel. Hierna worden eventuele oneffenheden strak gemaakt en wordt het deel gespoten.

Ernstige roest

Bij ernstige vormen van roest wordt gekeken of het verstandiger en/of voordeliger is om het deel te vervangen, of om er een nieuw deel in te lassen. Bij vervanging wordt het nieuwe deel gespoten en gemonteerd. En bij het lassen wordt eerst de roest verwijderd en wordt vervolgens een nieuw deel ingelast. Oneffenheden worden verwijderd, waarna het deel gespoten wordt voor een strak eindresultaat.

Steenslag

Steenslag is niet alleen lelijk, het kan ook uitmonden in allemaal kleine roestplekjes. Voor de reparatie van de gevolgen van steenslag wordt het beschadigde deel grondig geschuurd. Waarna dit deel voorbehandeld en gespoten wordt.

Loslatende lak

Bij loslatende lak wordt de laklaag zo veel mogelijk verwijderd. Dit doen wij door het beschadigde deel te schuren. Ook in dit geval geldt dat het deel gespoten moet worden om weer een mooie nieuwe laklaag te krijgen.

Lichtmetalen velgen

Ook wanneer je schade hebt aan lichtmetalen velgen, kunnen we deze voor je herstellen. Wil je gewoon een andere kleur die je meer bevalt? Ook dat is mogelijk.

vraag
Bellen mag ook: 058-2886086

Back to top