Roest verwijderen

Roest verwijderen van uw auto

Als het metaal van het plaatwerk van uw auto wordt blootgesteld aan lucht, gaat het een chemische reactie aan met de zuurstof in de lucht. Die reactie noemen we oxideren, of in de volksmond: roesten. De geroeste plekken zijn niet alleen lelijk, maar ze kunnen ook de stevigheid en dus ook de levensduur van de auto verminderen. Dit oxidatieproces is vaak doorlopend en onomkeerbaar. Als de carrosserie en de bodem van de auto eenmaal zijn gaan roesten, valt dit niet terug te draaien. Daarom is roest verwijderen erg belangrijk.

Regelmatig inspecteren op beginnende roestplekken

Je hoopt het nooit mee te maken, maar het is goed om voorbereid te zijn op roest. Het is belangrijk om iedere auto tijdens het onderhoud regelmatig te inspecteren op beschadigingen en beginnende roestplekken, en dit roest ook zo snel mogelijk professioneel te laten verwijderen.

Klanten ervaringen

Topbedrijf afspraak is afspraak !! Altijd een mooie glans …kortom een buitenkans !!

Jan de Vries – Leeuwarden

Roest professioneel laten verwijderen

Alleen een vakman kan namelijk goed zien tot hoe ver hij moet gaan om het roest helemaal weg te halen, en welke materialen en gereedschappen hij daarvoor nodig heeft. Op die manier wordt het roest verwijderd zonder dat er nodeloos veel van de aangetaste ondergrond wordt verwijderd, en ook zonder te veel roestsporen achter te laten.

Behandelen tegen roest

De zichtbare delen van de carrosserie worden nadat het roest is verwijderd, over het algemeen geschuurd, gegrond, geplamuurd, gespoten en gepoetst. Daarmee zijn de behandelde roestplekken niet meer zichtbaar en lijkt de auto daar ook als nieuw.

Diensten van Autoschade Weijer

Bij Autoschade Weijer bieden we een uitgebreid scala aan diensten aan voor het behandelen van roest aan uw auto. Van professionele inspectie en verwijdering van roest tot het herstellen en afwerken van de aangetaste delen, wij zorgen dat uw auto weer in topconditie is. Bel of app ons voor hulp op 058-2886086.

Over Weijer Autoschade Bij Weijer Autoschade in Leeuwarden kun je terecht voor alle soorten autoschade. Of je nu kleine parkeerschade of een grote deuk in je auto hebt, onze medewerkers zorgen voor vakkundig schadeherstel van jouw voertuig. Restauratie van klassiekers of herstel van elektrische auto’s, van mini tot bakbus. Het maakt niet uit wat voor schade je hebt, Weijer Autoschade helpt je weer op weg!

Wist u dat:

Wij al 3 generaties specialist zijn in schadeherstel?

Met ons eigen schade-fotoservice u snel meer weet?

Wij ook voor vervangend vervoer kunnen zorgen?

Schade soms al in 1 dag hersteld kan worden?

Back to top