Roest & onderhoud

Roest: Herkennen en behandelen

Roest is in een vroeg stadium vaak te herkennen aan kleine blaasjes in de lak. Als dit niet behandeld wordt, zal de roestplek groter worden en zullen er uiteindelijk gaten in het plaatwerk ontstaan.

Roest? Wacht niet te lang

In het beginstadium kan de roest relatief gemakkelijk verwijderd worden en kan het metaal behandeld worden tegen verdere roest. Wanneer dit deel ‘verwaarloosd’ wordt en het plaatwerk poreus wordt, moet er een nieuw stuk ingelast worden of moet het hele deel zelfs vervangen worden. Dit kan aardig uitlopen in de herstelkosten. Het is dus erg belangrijk dat de behandeling van roest zo snel mogelijk plaatsvindt om verdere kosten te besparen.

Naast roest zijn er nog meer zaken welke de lak en het plaatwerk van uw auto kunnen beschadigen. Denk hierbij aan steenslag of verkleuring door zonlicht. Ook kan het voorkomen dat, om wat voor reden dan ook, de (blanke) lak loslaat van de ondergrond.

In al deze gevallen geldt: hoe eerder u dit laat verhelpen, hoe voordeliger het herstel.

Klanten ervaringen

Topbedrijf afspraak is afspraak !!
Altijd een mooie glans …kortom een buitenkans !!

Jan de Vries – Leeuwarden

Over Weijer Autoschade

Bij Weijer Autoschade in Leeuwarden kun je terecht voor alle soorten autoschade. Of je nu kleine parkeerschade of een grote deuk in je auto hebt, onze medewerkers zorgen voor vakkundig schadeherstel van jouw voertuig. Restauratie van klassiekers of herstel van elektrische auto’s, van mini tot bakbus. Het maakt niet uit wat voor schade je hebt, Weijer Autoschade helpt je weer op weg!

Wist u dat:

Wij al 3 generaties specialist zijn in schadeherstel?

Met ons eigen schade-fotoservice u snel meer weet?

Wij ook voor vervangend vervoer kunnen zorgen?

Schade soms al in 1 dag hersteld kan worden?

Back to top