Roest & onderhoud

Roest: Herkennen en behandelen

Roest is in een vroeg stadium vaak te herkennen aan kleine blaasjes in de lak. Als dit niet behandeld wordt, zal de roestplek groter worden en zullen er uiteindelijk gaten in het plaatwerk ontstaan.

In het beginstadium kan de roest relatief gemakkelijk verwijderd worden en kan het metaal behandeld worden tegen verdere roest. Wanneer dit deel ‘verwaarloosd’ wordt en het plaatwerk poreus wordt, moet er een nieuw stuk ingelast worden of moet het hele deel zelfs vervangen worden. Dit kan aardig uitlopen in de herstelkosten. Het is dus erg belangrijk dat de behandeling van roest zo snel mogelijk plaatsvindt om verdere kosten te besparen.

Naast roest zijn er nog meer zaken welke de lak en het plaatwerk van uw auto kunnen beschadigen. Denk hierbij aan steenslag of verkleuring door zonlicht. Ook kan het voorkomen dat, om wat voor reden dan ook, de (blanke) lak loslaat van de ondergrond.

In al deze gevallen geldt: hoe eerder u dit laat verhelpen, hoe voordeliger het herstel.

offerte
Of bel NU 058-2886086

Klanten ervaringen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur.

Jan Jansen – Leeuwarden

Wist u dat:

starsWij al 3 generaties
specialist zijn
in schadeherstel?

photo
Met ons eigen
schade-fotoservice
u snel meer weet?

autoWij ook voor
vervangend vervoer
kunnen zorgen?

clock
Schade soms al
in 1 dag hersteld
kan worden?

nog-meer-weijerWeetjes

Back to top