Kleine deukjes en krasjes verwijderen

Kleine deukjes en krasjes verwijderen in Leeuwarden

Een auto is een gebruiksartikel, zegt men wel. Hoe zuinig je ook met je auto omgaat, elk voertuig verzamelt na verloop van tijd de nodige deukjes en krasjes. Wil jij dat jouw auto er weer als nieuw uitziet? Dan kan Weijer Autoschade in Leeuwarden jou helpen door kleine deukjes en krasjes te verwijderen van jouw auto.

kleine deukjes krasjes verwijderen

Wanneer is een deuk of kras “klein”?

Krasjes, deuken, butsen en barsten heb je in alle soorten en maten. Of een krasje of deukje klein is, hangt wat ons betreft samen met de herstelmethode die we kunnen gebruiken. Bij klassiek plaatwerken wordt het hele paneel aangepakt: deze wordt uitgedeukt, geplamuurd, geschuurd, in de grondlak gezet en opnieuw gespoten en in de lak gezet. Een proces wat de nodige bewerkingstijd en daarmee kosten met zich meebrengt. Bij moderne schadehersteltechnieken kunnen we in sommige gevallen het te behandelen oppervlak beperken tot enkel het gebied met schade, en hoeft er soms zelfs niet gespoten te worden. Een kleine deuk of kras verwijderen kan wat ons betreft als de kras niet langer is dan een A4, en een deuk niet groter dan een muntstuk.

Methodes om kleine krasjes of deuken te verwijderen

Welke methode we toepassen om het krasje of de deukjes te verwijderen hangt af van de aard van de schade.

Deukjes repareren met restyling

Restyling heet in de volksmond “uitdeuken zonder spuiten”, en dat vertelt precies wat we doen. Met speciaal gereedschap duwen we de plaat terug in zijn oorspronkelijke vorm. Dit kan alleen als de deuk niet groter is dan een muntstuk en de lak niet beschadigd is. Lees meer over restyling.

Krasjes repareren met spotrepair

Deukjes met lakschade, of krassen en schrammen tot ongeveer een A4 groot, kunnen we repareren met spotrepair. Hierbij wordt de schade aan het eind wel gespoten, maar spuiten we niet het gehele paneel. Hierdoor wordt de bewerkingstijd beperkt. Lees meer over spotrepair.

Nieuwe glans met polishing

Heeft de auto alleen oppervlakkige schade? Denk bijvoorbeeld aan krasjes van nagels en wasstraatborstels, of vaal geworden verf door vogelpoep en zonlicht. Dan kunnen we de auto zijn oorspronkelijke glans teruggeven met behulp van polishing. Lees hier meer over autopoetsen.

Wat kost het om kleine deukjes en krasjes teĀ  repareren bij Weijer Leeuwarden?

De kosten van de reparatie hangen af van de omvang van de schade. Ben je in de buurt? Rijd dan gewoon even langs! Lukt dat niet? Bel ons dan of vul het contactformulier in en we sturen je snel een prijsopgave voor het repareren van jouw krasje of deuk. Het materiaal van de plek met schade kan invloed hebben op welke methode we kunnen toepassen. Ook is het zo dat wanneer je hele auto vol zit met kleine krasjes, het makkelijker is om het hele paneel of de auto aan te pakken dan lokaal te werken.

Wij zijn een echt familiebedrijf! Sinds de jaren tachtig zijn al 3 generaties werkzaam in de autoschade. Bij ons kun je terecht voor kundig en eerlijk schadeherstel. We denken graag met je mee over hoe we jou weer tevreden op weg kunnen helpen. Bovendien is transparantie bij ons een vanzelfsprekendheid. Benieuwd naar hoe wij werken? Je mag altijd even kijken in onze werkplaats. Volg ons ook op Facebook, Instagram of LinkedIn als je het leuk vind om op de hoogte te blijven van onze werkzaamheden.

offerte
Of bel NU 058-2886086

Klanten ervaringen

Afgelopen dinsdag de auto laten repareren, hele prima zaak, met prima prijzen! Erg tevreden!

Reinier Leenstra

Wist je dat:

starsWij al 3 generaties
specialist zijn
in schadeherstel?

photo
Je met onze
schade-fotoservice
snel meer weet?

autoWij ook voor
vervangend vervoer
kunnen zorgen?

clock
Schade soms al
in 1 dag hersteld
kan worden?

nog-meer-weijerWeetjes

Back to top