Dit maakt ons Erkend Duurzaam

Dit maakt ons Erkend Duurzaam

Weijer Autoschade is aangesloten bij Erkend Duurzaam. Dit is een onafhankelijk keurmerk dat de autobranche duurzamer maakt en aangesloten bedrijven keurt jaarlijks op allerlei punten. Auto’s zijn niet weg te denken uit ons leven, dus het is belangrijk om te zorgen dat we er duurzaam mee omgaan.

Meer weten over Autoschade Weijer? Lees dan op deze pagina meer over ons bedrijf.

Een goede basis

Het Erkend Duurzaam keurmerk stelt niet alleen branche-specifieke kenmerken, maar begint bij duurzame bedrijfsvoering. De ISO normen staan namelijk aan de basis van het keurmerk.

Energiebesparing is een belangrijke pijler voor ons. Zo stoken we zo min mogelijk, scheiden we afval en wordt ons gehele pand met LED verlicht.

Daarnaast zetten we ons ook in voor MVO. We zijn een familiebedrijf, en vinden het daarom belangrijk om goed met elkaar om te gaan. We werken aan een gezonde werkomgeving, maar sponsoren ook  bijvoorbeeld ook de lokale korfbalclub.

 

Groener schadeherstel

Ook op het gebied van schadeherstel is in de 50+ jaar die wij actief zijn, veel verbeterd. Nieuwe ontwikkelingen heten we van harte welkom! Een paar voorbeelden van hoe wij groener werken:

  • We spuiten auto’s met stikstof in plaats van perslucht. Dit zorgt er voor dat we veel minder grondstoffen hoeven te verbruiken.
  • Waar mogelijk, gebruiken we tweedehands onderdelen. Dit scheelt bovendien vaak aanzienlijk in kosten.
  • Waar haalbaar, repareren we zo veel mogelijk onderdelen in plaats van ze te vervangen. Dit geldt voor metalen en plastic onderdelen.
  • We gebruiken lucht-drogende blanke lak. Anders moeten we de spuitcabine verwarmen tot 65 °C. Moet je nagaan hoeveel gas dat scheelt!
  • De plasticfolies die we gebruiken, worden gerecycled tot bio-brandstof. Daarnaast zorgen we dat ons kunststof afval (zoals niet-repareerbare bumpers), gescheiden wordt.

offerte
Of bel NU 058-2886086

Back to top